30. detsember 2011

Sõstra-ricottakook


Tainas:
250 g võid
1 dl suhkrut
5 dl jahu
1 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
2 vanillisuhkrut
2 sl kakaod

Täidis:
250 g ricottat või kohupiima
400 g 10 % hapukoort
3 muna
2,50 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 sl kartulijahu
u. 300 g punaseid sõstraid
2 peotäit valgeid sõstraid

Sega omavahel jahu, sool, suhkur, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja kakao. Näpi juurde või. Sega purutaoliseks tainaks. Täidise jaoks sega ricotta, hapukoor, suhkur, munad, tärklis ja vanillisuhkur. Vooderda ahjuplaadi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Pudista tainas vormi põhjale. Vala peale ricottamass. Puista peale sõstrad. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 40 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar