9. märts 2011

Õuna-šokolaadi saiakesed


500 g pärmilehttaigent
3 õuna
1,5 tl kaneeli
5 tl suhkrut
100 g tumedat šokolaadi
muna või õli pealemäärimiseks

Lase lehttaignal sulada. Koori ja puhasti õunad. Tükelda õunad kuubikuteks ja pane kaussi. Lisa õuntele kaneel ja suhkur ning sega. Sulata veevannis šokolaad. Rulli tainas laual lahti 2 mm paksuseks. Vala ühtlaselt taigna peale õuna-kaneeli segu ja sulanud šokolaad. Hakka tainast ühest servast rullima kuni lõpuks saad sellest pikliku "vorsti". Lõika noaga 1 cm laiused tükid sellest ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda saiakesed üle lahtiklopitud munaga või õliga. Küpseta ahjus 220 kraadi juures 15 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar