28. veebruar 2011

Maasika kissell


~ 1,2 l vett
5 dl maasikatoormoosi
1,5 dl musti sõstraid
1,5 - 1,75 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2-4 sl kartulijahu
1 dl külma vett

Pane potti vesi, maasikatoormoos, mustad sõstrad ja mõlemad suhkrud. Lase keeda paar minutit. Sega kartulijahu külma veega eraldi tassis. Tõsta pott kõrvale ja kalla sinna tärkliselahus peene ühtlase nirena, samal ajal lusikaga rahulikult segades. Tõsta pott uuesti pliidile ja kuumuta vaiksel tulel ilma segamata kuni kissell pakseneb.

Lase jahtuda ja serveeri koos kohupiimakreemiga.

1 kommentaar:

  1. Elumaitsvaim kissell.
    Oli tunda hoolikalt valitud marjade suveaia maitset. Vörratu =)

    VastaKustuta