25. veebruar 2011

Šokolaadi-pähklikook


150 g nisujahu
100 g Kreeka pähkleid
1 tl küpsetuspulbrit
150 g tumedat šokolaadi
180 g võid
300 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 suurt muna
soola

Sulata veevannis, pidevalt segades šokolaad ja või. Tõsta tulelt ja lase veidi jahtuda. Lisa segule vähehaaval mõlemad suhkrud. Klopi ükshaaval sisse munad. Sõelu segule jahu, küpsetuspulber ja näputäis soola. Lisa õrnalt segades jämedalt hakitud pähklid. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi (18x24 cm) ja küpseta 180 kraadi juures 35-40 minutit. Kontrolli koogi küpsust hambatikuga. Lase koogil enne lahtilõikamist vormis seista vähemalt 1 tund.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar