14. aprill 2011

Apelsini-õunavorm purukattega



3-4 õuna
1,5 suuremat apelsini
250 ml vett
1 tl sidrunimahla
2 sl suhkrut

Purukatteks:
275 g jahu
150 g suhkrut
180 g võid

Koori ja puhasta õunad ja apelsinid ning lõika tükkideks. Pane need vee, sidrunimahla ja suhkruga potti. Keeda kaane all keskmisel kuumusel (u 15 minutit) pehmeks. Maitse. Kui on liiga hapu lisa suhkrut. Purukatte jaoks sega kausis jahu ja suhkur. Lisa või, näpi purutainaks (tegin puulusikaga). Laota õuna-apelsinisegu vormi põhja ja puista peale purukate. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 45 minutit, kuni pealt muutub kuldseks. Serveeri vanillijäätise või -kreemiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar