11. aprill 2011

Tagurpidi ananassikook


150 g võid
150 g suhkrut
1 spl vedelat mett
1 purk viilutatud ananassi konservi
50 g kompotikirsse
110 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 keskmist muna
soola

Võta lahtikäiv koogivorm. Määri 25 g võiga põhi kokku. Riputa põhjale 25 g suhkrut. Nirista põhja vedel mesi. Laota ananassirattad vormi. Tühjad kohad täida ananassitükikestega, rataste keskele pane kirsid. Eraldi kausis sega ülejäänud või ja suhkur. Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga. Vala see või segule, keskele löö munad lahti ning sega tainaks. Tainas peab olema pehme ja hästi laialilaotatav. Kui see tundub kuiv, lisa 1 spl kompotivedelikku. Laota tainas ühtlaselt ananassikihile ja küpseta 170 kraadi juures 25 minutit.
Küpsuse kontrollimiseks torka puutikk kooki, kui varras jääb puhtaks, on kook küps, kui ei, küpseta veel 5-10 minutit. Võta ahjust ja lase 10 minutit jahtuda. Eemalda vormi servaosa. Aseta vaagen tagurpidi koogile ja pööra kook kärme liigutusega tagurpidi, nii et põhi maandub taldrikule ja ananassikiht jääb ülespidi. Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar