6. aprill 2011

Šokolaadipõhjaga kohupiima-õunapirukas



Põhi:
100 g võid
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 muna
4 dl jahu
2 spl kakaopulbrit

Täidis:
300 g kohupiimapastat
2 dl hapukoort
2-3 õuna
2 dl suhkrut
3 muna
1 spl kartulijahu


Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa lahtiklopitud muna, vanillisuhkur, jahu ja kakaopulber. Suru tainas pirukavormi (Ø21) põhja ja äärtesse. Küpseta 175 kraadi juures 15 minutit.
Täidise tegemiseks sega kausis kohupiimapasta ja hapukoor. Lisa 3 lahtiklopitud muna, suhkur ja kartulijahu. Puhasta õunad ja lõika tükkideks ning lisa need kohupiimasegule. Vala täidis eelküpsenud tainapõhjale. Küpseta 180 kraadi juures 45 minutit. Serveeri toormoosi või jäätisega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar