26. aprill 2011

Šokolaadine pasha


1 peotäis aprikoose
1 peotäis rosinaid
1 dl 35% rõõska koort
100 g tumedat šokolaadi
75 g võid
600 g kohupiima
1/3 dl suhkrut

Tükelda aprikoosid. Loputa aprikoosid ja rosinad keeva veega, kurna hoolega ja lase köögirätikul taheneda. Kuumuta potis või ja šokolaad ning lisa rõõsk koort. Tõsta pott tulelt, sega kohe juurde kohupiim, suhkur, aprikoosid ja rosinad. Tõsta sega niiske marliga vooderdatud pashavormi või sõelale nõrguma. Aseta marlinurgad pasha peale ja pane sellele peale surutis. Hoia pasha järgmise päevani jahedas.
Enne serveerimist kummuta pasha vaagnale, eemalda marl ja kaunista vastavalt soovile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar