13. aprill 2011

Vaarikapüree ja šokolaaditükkidega kook


75 g võid
175 g suhkrut
350 ml vaarikaid
150 ml tumedat šokolaadi
2 muna
200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,75 tl soodat
0,5 tl soola

Vahusta kausis suhkur ja või. Purusta (kahvliga) vaarikad ja lisa võisuhkru segule, klopi püreeks. Lõika šokolaaditükid noaga neljaks ja vala segusse. Sega juurde munad. Sega jahu, küpsetuspulber ja sooda eraldi kausis. Sõelu vaarikamassi jahusegu ja sega tainaks. Määri küpsetusvorm (keeksivorm) võiga või vooderda küpsetuspaberiga. Vala tainas vormi, küpseta ahjus 180 kraadi juures 35 minutit, kuni kerkib. Jahtunud koogile raputa peale tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar