10. aprill 2011

Lasanje


Lihakaste:
õli
3-4 küüslauguküünt
1 sibul
1 tšilli
500 g hakkliha
500 g purustatud tomateid
500 g tomatipüreed

maitseaineid maitsestamiseks
2 spl võid määrimiseks
1 pakk lasanjelehti
200 g riivjuustu

Valge juustukaste:
75 g võid
75 g jahu
850 ml piima
350 g riivjuustu


Koori ja haki sibul ja küüslauk. Puhasta seemnetest ja haki tšilli. Prae õlis hakkliha, kuni see pole enam punakas. Lisa sibul, küüslauk ja tšilli, prae keskmisel kuumusel.  Lisa purustatud tomatid ja tomatipüree. Maitsesta pipra, soola ja basiilikuga ning lisa 1-2 tl suhkrut. Lase tasasel tulel umbes 30 minutit keeda.
Valge kastme valmistamiseks kuumuta eraldi piim. Poti põhjas sulata või, puista sellesse jahu ja kuumuta segades 2 minutit. Lisa vispliga jahusegule kloppides kuum piim ning ära lase jahul tükki minna. Keeda segades tasasel tulel veel umbes 5 minutit, kuni toore jahu maitse kaob. Maitsesta soola ja valge pipraga. Lisa riivjuust ja sega, kuni see kastmesse sulab.
Määri kõrgete servadega ahjuvorm võiga. Kata vormi põhi lasanjelehtedega. Võid ka vajadusel lasanjelehti väiksemaks lõigata, et tühje kohti katta. Laota peale kiht hakkliha, sellele vala valget kastet. Lao veel 3-4 kihti. Pealmine kiht jäta ainult tainalehtedest, peale valgekaste. Kõige peale laota riivjuustu. Küpseta 200 kraadi juures ahjus 45 minutit, kuni lasanje on pealt kuldne. Paku kõrvale rohelist salatit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar