2. august 2011

Maasika-vaarika-kaerahelberuudud


Tainas:
3 dl kaerahelbeid
2 dl jahu
1,5 dl suhkrut
150 g võid

Täidis:
300 g maasikaid
200 g vaarikaid
1 dl pruuni suhkrut
1 cm ingverijuurikat 


Taina valmistamiseks sega kaerahelbed, jahu ja suhkur. Lisa toasoe või ja sega ühtlaseks. Pane 3 dl segust kõrvale. Kata 30 x 25 cm suurune vorm küpsetuspaberiga. Suru tainas (va. kõrvaletõstetud 3 dl) vormi põhja. Küpseta 175 kraadises ahjus 20 minutit.
Täidise tarvis tükelda maasikad ja vaarikad väiksemateks, sega kokku pruuni suhkru ja riivitud ingveriga. Tõsta täidis põhjale. Pudista peale kõrvalepandud tainas ja suru kergelt täidisesse. Võid sinna veel raputada peotäie kaerahelbeid peale. Küpseta ahjus 30-35 minutit. Lase korralikult jahtuda ja raputa peale tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar