2. august 2011
Maasika-vaarika-kaerahelberuudud
Tainas:
3 dl kaerahelbeid
2 dl jahu
1,5 dl suhkrut
150 g võid
Täidis:
300 g maasikaid
200 g vaarikaid
1 dl pruuni suhkrut
1 cm ingverijuurikat
Taina valmistamiseks sega kaerahelbed, jahu ja suhkur. Lisa toasoe või ja sega ühtlaseks. Pane 3 dl segust kõrvale. Kata 30 x 25 cm suurune vorm küpsetuspaberiga. Suru tainas (va. kõrvaletõstetud 3 dl) vormi põhja. Küpseta 175 kraadises ahjus 20 minutit.
Täidise tarvis tükelda maasikad ja vaarikad väiksemateks, sega kokku pruuni suhkru ja riivitud ingveriga. Tõsta täidis põhjale. Pudista peale kõrvalepandud tainas ja suru kergelt täidisesse. Võid sinna veel raputada peotäie kaerahelbeid peale. Küpseta ahjus 30-35 minutit. Lase korralikult jahtuda ja raputa peale tuhksuhkrut.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar