30. august 2011

Väikeste kukeseentega lihtne sügissupp


2 l puljongit
300 g väikseid kukeseeni
2 spl võid
1 sibul
6-8 kartulit (võivad olla ka varem valmiskeenud)
2 porgandit
soola, pipart
2 tl jagu tilli

Kuumuta pannil või ning prea seened, kuni vesi on aurustunud ja seened kergelt pruunistunud. Maitsesta kergelt soola ja pipraga ning tõsta kõrvale. Puhasta sibul ning lõika väikesteks tükkideks. Võta pott, poti põhja pane väheke õli ning kuumuta pidevalt segades kergelt klaasjaks. Vala peale puljong ning lase keema tõusta. Tegin kanapuljongi., aga sobib ka köögivilja puljong. Samal ajal haki porgand viiludeks ja kartulid kuubikuteks ning lisa keema tõusnud leemel. (Kui kasutad eelnevalt keedtud kartuleid, siis lisa need kui porgand pehme ning ära enam keeda.) Keeda kui köögivili on pehme ning lisa siis eelnevalt praetud seened. Haki till ning lisa supile ja sega. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar