30. august 2011

Tikri-purukook



Tainas:
250 g külma võid
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
100 g mandleid
1,5 dl suhkrut

Vahele:
300-400 g tikreid
1 dl suhkrut
50 g mandlilaaste



Lõika mandlid veidikene peenemaks. Pane tükeldatud või, kõpsetuspulbriga segatud jahu, tükeldatud mandlid ja suhkur kaussi ning haki ühtlaseks puruks. Kata ahjuplaat (27x18 cm) kõpsetuspaberiga. Suru 2/3 tainapurust plaadi põhjale. Sega puhastatud tikrid suhkruga ja jaota pühjale. Sega mandlilaastud ülejäänud tainapuruga ja puista tikritele. Kõpseta 180 kraadises ahjus 50-60 minutit ehk kuni kook on kuldpruun. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar