Põhi:
150 g šokolaadiküpsiseid (Selga omad parimad)
75 g võid
500 g metsmaasikaid
200 g kohupiimapastat
200 ml vahukoort
1-2 dl suhkrut
4 tl ehk 1 pakk želatiini
natuke külma vett
Põhja jaoks sulata või mikrolainahjus. Purusta küpsised peeneks. Sega omavahel küpsised ja või. Laota küpsisevõi segu ümarasse lahtikäivasse vormi ning vajuta see tugevasti põhja külge kinni.
Pane nõusse želatiin külma vähese veega paisuma. Samal ajal vahusta vahukoor suhkruga kohevaks vahuks. Sega juurde kohupiimapasta ja metsmaasikad. Kui želatiin on paisunud, pane see mikrolainahju ülessulama. Lase kuumal želatiinil jahtuda ning sega see hoolikalt kohupiimasegu hulka. Nüüd vala segu küpsisepõhja peale ja lase külmas taheneda 6 tundi kuni veel parem terve ööpäev.
Seda kooki võib vabalt teha ka teiste marjadega näiteks vaarikate, aedmaasikate või mustikatega. Aedmaasikad võib lõigata ennem väiksemateks tükkideks.
Mustikatort |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar