20. mai 2011

Kõvemat sorti kringlilaadne


Pärmitaigen:
6 dl nisujahu
1 pakk kuivpärmi
3 dl kuuma vett
soola, suhkrut
2 spl õli

2-3 peotäit rukkijahu
2 peotäit rosinaid
1 peotäis purustatud mandleid
1 dl sulatatud võid
1 muna 
100 g tumedat šokolaadi
suhkrut


Pärmitaigna tegemiseks sega kausis jahu ja kuivpärm. Vala peale kuum vesi. Lisa õli ja sool ning sega ühtlaseks ja jäta vähemalt 40minutiks paisuma. Võta rukkijahu ja aseta laua peale, kus hakkad tainast rullima. Võta tainas ja aseta lauale ning rulli sellest u.1cm paksune ristkülik. Määri üle võiga. Raputa peale rosinad ja pähklid. Rulli tainas torusse ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Klopi lahti muna ja määri rull munaga üle. Küpseta 200 kraadises ahjus 15-30 minutit.
Sulata veevannil šokolaad. Kui küpsetis on ahjust välja tulnud, raputa peale natuke suhkrut ja nirista peale šokolaad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar