4. mai 2011

Ülimalt rosinane kohupiimakook


Põhi:
100 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
150 g rosinaid
75 g kuivatatud ploome
600 g kohupiimapastat
2  suuremat muna
1 dl suhkrut

Tükelda kuivatatud ploomid väiksemateks tükkideks. Pane ploomid koos rosinatega kuuma vee sisse seisma. Vahusta või ja suhkur ühtlaseks massiks. Lisa muna ning klopi segusse. Sega eraldi kausis jahu ja küpsetuspulber ning lisa segule. Sega ühtlaseks taignaks. Sega kausis kohupiimapasta, munad ja suhkur ühtlaseks massiks. Laota taigen lahtikäiva vormi (Ø21cm) põhjale ja servadele, puista peale rosinad, ploomid ja kohupiimamass. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 50minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar