23. mai 2011

Tiramisu


250 g Savoyardi küpsiseid
600g toorjuustu (kasutasin 2 pakki Philadelphia oma ja 1 paki mascarponet)
2-4 dl kanget kohvi
4-7 spl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
3 spl likööri (kasutasin banaanilikööri)
1 apelsinist pressitud mahl
vaarikaid
riivitud šokolaadi
 
Vahusta toasoe toorjuust suhkrutega ning lisa apelsinimahl ja liköör. Valmista ja jahuta kohv. Vala kohv kaussi ning kasta selleste esimese kihi jagu küpsiseid. Lao küpsised kandikule. Tõsta pool toorjuustu kreemist küpsiste peale. Kasta ülejäänud küpsised kohvi sisse ning aseta esimese kihi peale. Neile pane ülejäänud toorjuustu kreem peale. Nüüd pane kook külma seisma vähemalt tunniks ajaks. Veel parem kui saaks seista terve öö külmas. Kui koogi külmast välja võtad, kaunista ääred vaarikatega ja riivi peale tumedat šokolaadi.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar